"Cinema Reper este un proiect original, ambiţios şi de anvergură care vizează folosirea filmului nu doar ca produs estetic ci şi ca vehicol al valorilor morale, deci ca instrument al unei duble formatări la nivel liceal. Eficienţa unui asemenea demers este fără îndoială condiţionată de implementarea lui la nivel naţional şi de durabilitatea sa în timp."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cristina Corciovescu este absolventa a Institutului de Arta Teatrala si cinematografica - sectia filmologie-teatrologie (promotia 1968). Timp de aproape 20 de ani, redactor sef al lunarului „Caiet de documentare cinematografica”, culegere selectiva de traduceri publicata de catre Arhiva Nationala de filme. Producator delegat la Casa de filme 4 (1987-1989). Consultant pe probleme video la Ministerul Culturii (1990). 

 

Realizator al emisiunii saptamanale „Ecran”, la TVR (1990-1993), redactor sef al revistei „ProCinema” (1994-1999). 

 

Consultant la HBO (1999-2003). 

 

Autor a peste 2000 cronici si articole de film aparute, incepand din 1970 si pana în prezent, in publicatiile „Cinema”, „Volk und Kultur”, „Contemporanul”, „Romania literara”, „ProCinema”, „Nine o clock”, „Bucarest Hebdo”, „Time Out Bucuresti”, „Cultura”. Din 1994, colaborator constant la „International Film Guide” (Londra). Coautor al volumelor „1234 cineasti romani” (1996, Ed Stiintifica), „Cinema... un secol si ceva” (2002) si „Lumea filmului” (2005) ambele aparute la editura Curtea Veche.

 

Este membru al Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI), calitate in care participa la numeroase jurii ale Federatiei la festivaluri internationale precum Berlin, Moscova, Valladolid, Viareggio, Sofia, Wiesbaden s.a.

 

Secretar al Asociatiei Criticilor de film din Romania.

 

Manager de proiect la All About Romanian Cinema.

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.