all
Fictiune-Lung-Metraj
Regie: 
Ron Howard
Scenariu: 
Sylvia Nasar, Akiva Goldsman
Distributie: 
Russell Crowe, Ed Harris, Christopher Plummer, Paul Bettany, Jennifer Connelly
An: 
2001
Premii si Nominalizari: 
4 Premii Oscar (Cel mai bun film, Cea mai buna actrita intr-un rol secundar, Cel mai bun regizor,Cel mai bun scenariu scris dupa un material) si alte 4 Nominalizari; 4 Premii Globul de Aur; 2 Premii BAFTA
Vezi Trailer: 
A Beautiful Mind / O minte sclipitoare

„A beautiful mind“ este unul dintre cele mai captivante filme psihologice realizate vreodată. Povestea lui se inspiră din viaţa matematicianului american, John Nash, un geniu în luptă cu o boală gravă, schizofrenia.
Pelicula începe cu adolescenţa personajului principal, un tânăr introvertit, deosebit de inteligent, dar căruia nu-i prea plăceau cursurile. Pentru comportamentul său, acesta este ocolit de toţi colegii.

Excentricul Nash face o descoperire în domeniul economicii şi este aproape de afirmarea pe plan internaţional. Însă, exact când el se află în sfera celor mai importanţi intelectuali, drumul său ascendent este oprit de o boală care îl va măcina foarte mult timp. Însă acesta nu se va lăsa doborât de schizofrenie şi, după ani de zile, ajutat şi de soţia sa, va reveni în lumea reală şi îşi va putea continua studiile, care îi vor aduce în anul 1994 Premiul Nobel.

Un film care vă va face să înţelegeţi că orice este posibil şi că poţi trece prin toate situaţiile dacă lupţi până la capăt. Un subiect care vă va da de gândit.

sursa: teenpress.ro