all
Fictiune-Lung-Metraj
Regie: 
Roman Polanski
Scenariu: 
Wladyslaw Szpilman, Ronald Harwood
Distributie: 
Adrien Brody, Emilia Fox, Michal Zebrowski, Ed Stoppard, Maureen Lipman
An: 
2002
Premii si Nominalizari: 
3 Premii Oscar ( Cel mai bun actor, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu); 4 Nominalizari Oscar; Premiul BAFTA (Cel mai bun film)
Vezi Trailer: 
The Pianist / Pianistul

Pianistul este povestea reală a unui pianist polonez - Wladyslaw Szpilman - care, pentru originea lui evreiască, luptă să supravieţuiască în urma distrugerii ghetoului din Varsovia, în cel de-al Doilea Razboi Mondial. În timp ce familia lui este arestată şi deportată în lagărele naziste de muncă silnică, el se pierde printre ruinele din Varsovia. Este descoperit de un capitan german care îi apreciază talentul şi îl protejează până la sfârşit.

Filmul, apărut pentru prima dată în iarna anului 2002, în Italia, este o co-producţie poloneză, franceză, germană şi engleză. Are o durată de 150 de minute. Regizor este Roman Polanski, iar scenariul este scris de Ronald Harwood, pe baza memoriilor lui Wladyslaw Szpilman. Despre viaţa pianistului Szpilman, regizorul Roman Polanski a spus: "Pianistul este povestea pe care am căutat-o toată viaţa." Rolurile principale sunt interpretate de actorii Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox şi Frank Finlay.

sursa: Crestinortodox.ro